MASA 2010/2011 Z VITALMAXEM PRZYGOTOWANIA DO ZAWODÓW W SEZONIE 2011/2012 CZYLI ATAK NA PODIUM Witam wszystkich bardzo serdecznie!!:) PP 2010 to już tylko wspomnienie, na szczęście całkiem miłe Od czasu zawodów minęło już trochę czasu, zdążyłem się zregenerować, odżywić, nałapać kilka kg czystego mięcha (hehehe, chciałbym:P) i [...]
[...] odtłuszczonego w proszku miksować z 200 g mleka chudego, dodając 1 jajko i soku pomarańczowego), 1 -2 sztuki owoców świeżych. Obiad: 100-200 g chudego mięsa (np. indyk, kurczak mięso wołowe), 3-4 nieduże ziemniaki, sałata, 1 średni owoc, 1-2 szklanki chudego mleka kwaśnego. Kolacja: 100 g ryby, bądź kurczaka bez skóry, 1 porcja świeżych, [...]
[...] odtłuszczonego w proszku miksować z 200 g mleka chudego, dodając 1 jajko i soku pomarańczowego), 1 -2 sztuki owoców świeżych. Obiad: 100-200 g chudego mięsa (np. indyk, kurczak mięso wołowe), 3-4 nieduże ziemniaki, sałata, 1 średni owoc, 1-2 szklanki chudego mleka kwaśnego. Kolacja: 100 g ryby, bądź kurczaka bez skóry, 1 porcja świeżych, [...]
[...] jedzenia. Tu zamieszam krótką listę odpowiedniego jedzenia, dla każdego typu posiłku: Śniadanie (węgle i białko) Źródła białka: białka jaj, Low-Carb Grow, tuńczyk, kurczak Źródła węgli: owoce (1-2 kawałki do uzupełnienia zapasów glikogenu w wątrobie), owies, kasze (grits), słodkie ziemniaki, musli, naleśniki na cieście gryczanym [...]
[...] które Janek powinien stosować: *ryby i owoce morza: dorsz, śledź ,łosoś, makrela, krewetki, małże- należy jeść i tłuste i chude ryby *jaja kurze * mięso : indyk, kurczak ,wieprzowina np. schab, szynka, karkówka , wołowina *twaróg - najlepiej jeść twaróg półtłusty , jest mniej przetworzony. TŁUSZCZE W okresie dojrzewania dochodzi do [...]
[...] niżej). W rozmowach prowadzonych między ćwiczeniami wymieniają doświadczenia, dyskutują o programach treningowych, o dietach służących budowaniu masy (nieśmiertelny kanon to kurczak z ryżem i banany), dzielą się uwagami na temat postępów w budowaniu muskułów. Nigdy nie zapomnę widoku gigantycznego osiłka, który podwinąwszy rękaw z rozpaczą [...]
[...] Obniżenie spożycia kalorii najłatwiej jest osiągnąć poprzez redukcję spożycia tłuszczów, jako że każdy gram naładowanych energią tłuszczów daje 9 kcal. Należy więc spożywać kurczaki, ryby, chude mięso, owoce, warzywa i niektóre zboża. Spróbujcie takiej diety i obserwujcie reakcję własnego organizmu. Pomimo największych starań organizmy [...]
[...] Obniżenie spożycia kalorii najłatwiej jest osiągnąć poprzez redukcję spożycia tłuszczów, jako że każdy gram naładowanych energią tłuszczów daje 9 kcal. Należy więc spożywać kurczaki, ryby, chude mięso, owoce, warzywa i niektóre zboża. Spróbujcie takiej diety i obserwujcie reakcję własnego organizmu. Pomimo największych starań organizmy [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] że jeżeli też masz wybór zjeść w szkole twaróg albo nic zdecydowanie wybierz twaróg jako tanie źródło białka. Dobre źródła b/w/t w diecie: Białka: Mięsa dobrej jakości (kurczak, indyk, schab, wołowina, cielęcina...), jaja, nabiał. Węglowodany: Ryże; kasze; ziemniaki; warzywa; płatki owsiane i otręby; ciemnie pieczywo; owoce. Tłuszcze: [...]
[...] na ugotowany makaron. Posypać obficie drobno posiekaną natką pietruszki i rozmarynem. III posiłek DROBIOWE ZAWIJASY ZE SZPINAKIEM Składniki: - 180 g fileta z piersi kurczaka - 100 g szpinaku - 1 całe jajo - 1 ząbek czosnku - 1/2 papryki - 15 g oliwy z oliwek - 140 g ryżu białego + surówka (np. zielona sałata, rzodkiewka posiekana w [...]
[...] chociaz niespecjalistyczny, na temat pozywienia z tak zwanej "niższej pólki". Ogolny wniosek: zbyt oszczedny traci wiecej Najtańsza mielonka wieprzowa w Polsce jest z kurczaków. Najtańszy syrop malinowy nie ma ani jednej maliny Czy to w ogóle ważne co się je? Trzeba jakoś wyżywić miliardy ludzi na świecie. Kupujemy tanio, najtaniej. Ale [...]
Przewodnik pH po kwasowo zasadowym balansie pożywieniowym - kompendium o pH NaturalNews Special Report by Jack Challem Artykuł nie jest mojego autorstwa, na forum go nie znalazłem jeżeli już jest bądź art nie jest dokońca prawdą to proszę o usunięcie tematu, aczkolwiek chciałem wam go przedstawic ze względu na to aby zachęcic wielu do spozywania [...]
[...] komórki), z których część jest ważniejsza od pozostałych. Ostro trenujący kulturyści przyjmują ok. 2g białka na każdy kilogram wagi ciała dziennie. Dobre źródła: ryba, kurczak i indyk bez skóry, białko jajek, chude czerwone mięso, beztłuszczowe produkty mleczne. >>>Węglowodany. Główne źródło energii (aczkolwiek to tłuszcze są w nią [...]
[...] i tłuszczów. Wg zasad diety śródziemnomorskiej spożywanie mięsa tzw. czerwonego winno być ograniczone. Dopuszcza się natomiast częstsze jedzenie białego mięsa (u nas - kurczak, indyk). Natomiast ryby oraz inne produkty określane mianem fruttti di mare muszą często (kilka razy w tygodniu) gościć na stołach osób odżywiających się zgodnie z [...]
[...] po wypiciu szklanki wody; activia pomogla) Lunch - owoce Obiad - zupa (tu nie sa takie zupy jak u nas - wiekszosc jest na bazie mleka kokosowego do tego kupa warzyw i kurczak lub krewetki + osobno podany ryz; sa tez zupy - warzywa + mieso - nietluste np z makaronem) lub jakies danie np ryz odsmazany z kurczakiem i warzywami, krewetki w [...]